Els Picons d’Os des d’Alberola

web 24052015-2015-05-24-DSC_0138

Qualificar el Picons d’Os com el Pedraforca de La Noguera potser seria exagerat, però cert és que la seva silueta hi té una retirada. Als peus del Montsec, a la Serra de Sant Miquel, els Picons d’Os i el Tossal de les Euques dominen la panoràmica sobre el pantà de Santa Ana i les restes de Tragó de Noguera, amb la silueta del congost de Montrebei al nord i la plana de Lleida que s’obre al sud.

La sortida del mes de maig començà al poble d’Alberola, per enfilar-nos per corriols dins del bosc fins als peus del Tossal de les Euques. Des d’aquí els Picons estaven a tocar i només quedava la grimpada final i el pas per l’escletxa per coronar els seus 951 m. Vistes espectaculars mentre esmorzàvem per carregar energia i ja de baixada visita a les restes de l’antic poble de Montessor, abans de tornar a Alberola carenant la Serra de Sant Miquel.